Neusmiljeno vreme na Štajerskem

Včeraj je Štajersko zajelo močno neurje, ponekod je padala toča. Na Ptuju je v samo nekaj urah padlo kar 114 l/m2 padavin, na mariborskem letališču pa 96 l/m2 padavin. To je skoraj za polovico več, kot jih na teh območjih običajno pade v celem maju skupaj. Nad SV Slovenijo pa je bilo v kratkem času kar 15.000 razelektritev.

Izredne težave s poplavo meteornih vod so imeli v Rogaški Slatini, Staršah, občini Rače-Fram, Miklavž na Dravskem polju, Duplek, Hoče-Slivnica.

V občini Starše so okrog 15.30 gasilci PGD Prepolje posredovali v naselju Prepolje v občini Starše, kjer so očistili jaške za meteorno vodo in preprečili zalivanje dvorišča pred stanovanjsko hišo.

Pod vodo je bilo novo stanovanjsko naselje na Dravskem polju. S čiščenjem jaškov za meteorno vodo in črpanjem vode iz kletnih prostorov pa so imeli gasilci kar nekaj dela še ponekod na Štajerskem. Na vzhodu je zopet padala toča.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 19 do 26 °C.

V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, ponekod bodo občasno še manjše padavine, ki bodo čez dan ponehale. Pihal bo veter vzhodnih smeri. V ponedeljek se bo razjasnilo.

K. V.

Foto: Reuters, Uprava RS za zaščito in reševanje