Nevarna vožnja v cestnem prometu in poziv vozniku

Danes, okoli 5.20, se je v kraju Janževa gora, na glavni cesti Maribor – Dravograd, zgodila prometna nesreča, v kateri se je 29-letna voznica osebnega avtomobila lahko telesno poškodovala. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni in eno tovorno vozilo.

Prometno nesrečo je povzročil 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je proti Dravogradu vozil predrzno in brezobzirno ter pri tem ni upošteval pravil o prehitevanju. Zaradi tega je med prehitevanjem tovornega vozila trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, ob tem pa tudi v bočno stran tovornega avtomobila, ki ga je prehiteval. Neznani voznik tovornega avtomobila, neznane znamke, tipa in registrske številke, s prikolico sive barve (lahko bi bil tudi hladilnik), se po nesreči na kraju ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Dravograda.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, policija naproša voznika opisanega tovornega avtomobila, ki je bil v prometni nesreči udeležen, in morebitne očividce prometne nesreče, da se zglasijo na Policijski postaji Ruše ali pokličejo telefonsko številko 02 669 09 50 oz. interventno telefonsko številko 113.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so sporočili s PU Maribor.

M. P.