“Neverjetno, kako Večer laže vsem v obraz”

(vir: bolha.si)

V Večeru so včeraj objavili zgodbo 76-letne Ane, ki ima pokojnino nižjo od 300 evrov, doslej si je kupila le eno kirurško masko, saj več ni zmogla. Pri tem so »spregledali«, da so upokojenci z nizkimi pokojninami v času epidemije dvakrat prejeli solidarnostni dodatek (skupno 600 evrov), pokojnine so se v letu dni povečale za skoraj desetino, višji je bil tudi letni dodatek.

Pa ne samo to. V članku so zapisane laži, in sicer, da je »druga Janševa vlada leta 2012 sprejela razvpiti Zakon o uravnoteženju javnih financ, zloglasni ZUJF, ki je Ani ukinil varstveni dodatek, dragocenih 150 evrov. Zato, ker je imela zapisan preužitek«.

Na družbenih omrežjih se je usulo. “Večer, lažnivci. Spremembe glede upravičenosti do varstvenega dodatka je 2011 sprejela Pahorjeva Vlada (Svetlik in Kopač Mrak) V veljavo so stopile 1. 1. 2012. Janševa vlada je nastopila februarja 2012, Zujf pa je bil sprejet maja 2012. Gnusna zloraba najrevnejših,” je zapisal ekonomist in publicist Matej Kovač.

Vladni predsednik Janez Janša je zapisal: “Neverjetno, kako Večer laže vsem v obraz.”

Evropska poslanka Romana Tomc pa je zapisala:

“Res grda, manipulativna laž. Za socialno katastrofo varstveni dodatek je v celoti odgovorna stranka SD. Zaradi njihove škodljive zakonodaje je več kot 36.000 ljudi ostalo brez dodatka. Pahnjeni v revščino. Nihče za to ni odgovarjal. Še več, danes bi to sramoto radi naprtili drugim.”

Lažnivi zapis v Večeru:

M. P.