Noro: Erjavec zgodovina, globoka država ponuja že četrtega kandidata

Janez Potočnik (vir: siol.net)

Globoka država nam v svojem boju za ponovno oblast (in dostop do evropskega denarja) poskuša prek časnika Delo vsiliti že četrtega kandidata mandatarja. Tudi ta ni bil nikoli na volitvah in nikoli izbran v državni zbor.

Propadli so Jože P. Damijan, Milan M. Cvikl, Karl Erjavec. Zdaj ponujajo Janeza Potočnika, nekdanjega (medlega) komisarja Evropske komisije.

Za Potočnika velja, da ga je leta 2013 stranka Pozitivna Slovenija pod vodstvom ljubljanskega župana Zorana Jankovića ponujala za evropskega poslanca. Do tega ni prišlo, s čim se 62-letni Potočnik ukvarja danes, ni znano.

Stranke SD, LMŠ, Levica in SAB so s svojimi voditelji Tanja Fajon, Marjan Šarec, Luka Mesec in Alenka Bratušek res na dnu.

Norčujejo se iz vseh, najbolj pa iz samih sebe in svojih volivcev ter volivk. Noro! Česa takšnega v Sloveniji še ni bilo. Četverica uresničuje to, kar je Tanja Fajon napovedala v enem od skupnih pogovorov z opozicijo na TV Slovenija: “Dogovorili smo se, da svoje lastne interese postavimo pred interese države.” In ostali so ji prikimavali.

Izgubljeni v vesolju.

M. P.