Noro: Kaj vse nas lahko še doleti v Sloveniji?

Miro Cerar, minister v odstopu (vir: epa)

Ministrstvo za zunanje zadeve, ki ga vodi Miro Cerar v odstopu, se je na družbenih omrežjih pohvalilo, da se Cerar danes v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve. Popoldan pa bo v stavbi Charlemagne potekala donatorska konferenca o Albaniji.

Na konferenci naj bi udeleženci napovedali prispevke za obnovo v potresu prizadetih območij v Albaniji (ta je bil 26. 11. 2019). Z ministrstva pa so pohiteli z objavo, da bo Cerar, minister v odstopu, “na konferenci napovedal pomoč Slovenije Albaniji v višini 300.000 EUR, ki bo namenjena izvedbi humanitarno-razvojnega projekta izgradnje šole v Albaniji preko Centra za mednarodno sodelovanje in razvoj (CMSR)”. Denar bo šel seveda iz državnega proračuna, ne iz Cerarjevega žepa.

Objava je na družbenih omrežjih povzročila veliko ogorčenja. Cerar kot vladni predsednik namreč ni uspel zgraditi nobene šole, knjižnice, muzeja, študentskega doma, doma za ostarele v Sloveniji. Za bolne zbiramo zamaške in donacije. Denarja za Slovenijo ni, za ostale pa je tega dovolj. Da bi Cerar uredil kakšno donatorsko akcijo za Slovenijo, mu ne pade na pamet!

M. P.