NOVA MAGNA V HOČAH ŽE STOJI

Vizualizacija Magnine lakirnice v Hočah.

Nova tovarna Magna v Hočah že dobiva pravo podobo. Čez nekaj dni, tri tedne pred rokom, bodo začeli postavljati notranjo opremo. Danes so predstavili proizvodno linijo. Zanimanje za delo v Magni je veliko. Zaposlili so že prve delavce, ki se že usposabljajo v Gradcu.

Borut Zorman, odgovoren za kadre, je povedal, da imajo trenutno zaposlenih 40 ljudi v Gradcu in 8 v Sloveniji. Konec aprila bo zaposlenih ca. 20 ljudi. Prihajajo iz štajerske regije. Imajo dovolj prijav in nimajo potrebe, da bi delovno silo iskali v tujini. Je pa interes zares velik, prošenj imajo ogromno. Za eno delovno mesto tudi do 200 prošenj. Povpraševanje za delo je veliko tudi iz drugih držav. Poleg kandidatov za proizvodnjo iščejo še kandidate za računovodstvo, kadrovsko službo, logistiko, informatiko, vzdrževanje. Prosta delovna mesta bodo objavljena na Zavodu za zaposlovanje RS. So pa povedali, da so interni razpis za premestitev v Hoče objavili tudi v njihovi tovarni v Gradcu.

Vse bo dogajalo v  270 m dolgi in 90 m široki hali. »V prvem četrtletju 2019 začnemo s proizvodnjo. O znamkah avtomobilov vam ne morem ničesar reči. Jih bomo pa lakirali z zmogljivostjo 20 karoserij na uro«, je povedal David Adam, vodja projekta Magna Hoče.

Plače bodo stimulativne. Odvisne bodo od delovne uspešnosti kandidatov in od delovnih izkušenj zaposlenih. O številkah ne govorijo. Bodo pa imeli fiksni in variabilni del. Poleg dobrih delovnih pogojev, ki jih obljubljajo, pa mora biti zagotovljena tudi ustrezna varnost. Za vrati lakirnice še toliko bolj. Pokazali so kanale, ki ujamejo tekočine, če pride do nesreče oz. pri vzdrževalnih delih. Vse skupaj je dobro zatesnjeno, kar pomeni, da kemikalije in voda ne morejo pronicati. Vse je narejeno varno.

K.V.

Foto: Trend.at