Nova sanjska ponudba stranke SD – tokrat poslancu stranke DeSUS

Dobro obveščeni spletni portal pozareport.si poroča o novi sanjski ponudbi stranke SD za prestop enega od poslancev. Tokrat gre za Branka Simonoviča, poslanca stranke DeSUS, kjer naj bi bil prestop v SD domala že zapakiran, vse skupaj naj bi bilo le še vprašanje časa.

Stranka SD naj bi Simonoviču v zameno za prestop rešila njegovo črno gradnjo v Semedeli.

Branko Simonovič ima v Semedeli nad Koprom črno gradnjo, tja se je preselil po ločitvi od prejšnje žene, z objektom ima težave z legalizacijo. Gre za objekt, za katerega je imel dovoljenje le za shranjevanje kmetijskih izdelkov in orodja, postavil pa si je bivanjski objekt.

Poleg tega naj bi po navedbah spletnega portala Simonoviču stranka SD na naslednjih parlamentarnih volitvah zagotovila isti volilni okraj.

SD je na podoben način pridobila tudi poslanca Gregorja Židana, ki je bil na listi SMC izvoljen v volilnem okraju Maribor IV. Obljubili mu naj bi rešitev njegovih velikih osebnih finančnih težav, po izteku mandata pa zagotovljeno dobro plačano službo na področju športa. Židan je bil namreč nogometaš.

V SD je pred tem prestopil še Franc Terček, na listi Levice je bil prav tako izvoljen v volilnem okraju Maribor IV. Kakšne so bile tam obljube, bomo šele lahko ugotavljali.

SD je na zadnjih volitvah dobila 10 poslancev, z nakupom je nato pridobila še dva, tokrat naj bi šlo za tretji prestop oz. nakup.

Vir: /pozareport.si/

M. P.