NOVA ŽRTEV ŠTAJERSKE AVTOCESTE

Včeraj okoli druge ure zjutraj je prišlo na štajerski avtocesti Maribor – Celje do hude prometne nesreče, v kateri je umra sopotnica v avtomobilu. Voznik začetnik, doma iz okolice Slovenske Bistrice, je vozil osebni avtomobil iz smeri Rogoze proti razcepu Slivnica.

Mariborski policisti so pojasnili okoliščine prometne nesreče: »Izven naselja Rogoza je mladi voznik vozil po levem prometnem pasu avtoceste in zapeljal v stoječo vodo, zaradi česar je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas, neposredno pred tovorno vozilo grških registrskih številk, ki je v tistem trenutku pripeljalo po desnem prometnem pasu. Pri tem je tovorno vozilo silovito trčilo v desno bočno stran osebnega avtomobila.

Po trčenju s tovornim vozilom je osebni avtomobil odbilo v levo na levi prometni pas, kjer je s sprednjim levim delom trčilo v jekleno varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo.

V istih časovnih okoliščinah je za tovornim vozilom vozil voznik osebnega avtomobila, ki je zato, da bi se zaradi nenadnega zaviranja voznika tovornega vozila izognil trčenju zapeljal na levi prometni pas, kjer je z levo bočno stranjo svojega vozila oplazil zadnji desni del osebnega avtomobila voznika začetnika in se ustavil na desnem prometnem pasu.«

Mlajša sopotnica, doma iz okolice Slovenskih Konjic, je v vozilu zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Voznik začetnik je utrpel lažje telesne poškodbe.

Štajerska avtocesta je bila zaprta več kot tri ure.

K. V.

Foto: Gasilska brigada Maribor