Novo iz doma starejših v Poljčanah in Slovenski Bistrici

Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica, so včeraj ostali brez treh stanovalcev. V petek so bili zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja odpeljani v UKC Maribor, kjer pa jim žal niso mogli več pomagati, je na spletni strani doma zapisala direktorica Iva Soršak.

V enoti Slovenska Bistrica je 55 okuženih stanovalcev, v enoti v Poljčanah sta okuženi še dve stanovalki.

Na ponedeljkovem testiranju v enoti Slovenska Bistrica je bilo potrjenih 8 novih okužb pri stanovalcih prve etaže, zato so rdečo na prvi etaži razširili na del bivalne enote E. Okužba je bila potrjena tudi pri 2 zaposlenih. Skupno je bilo to 10 novih okužb v enem dnevu.

Trenutno je v Enoti Slovenska Bistrica 55 stanovalcev z aktivno okužbo. Dva sta včeraj ozdravela in sta se vrnila v svoje sobe. Na delo se je vrnila tudi ena od sodelavk, ki ni več okužena.

Včeraj so testirali še preostale stanovalce na drugi etaži in zaposlene na prvi etaži.

Dve okužbi so v ponedeljek zaznali tudi v Domu Poljčane pri dveh stanovalkah v bivalni enoti 2B, obe so včeraj prepeljali v negovalno bolnišnico v Topolščico. V Poljčanah pa so pripravili vse za organizacijo rdeče cone v tej bivalni enoti.

Včeraj je Zdravstveni dom Slovenska Bistrica testiral tudi stanovalce bivalnih enot 2A 2B in 3A. Prav tako bodo testirani zaposleni na teh bivalnih enotah.

“Vodstvo in zaposlene so včerajšnje smrti izredno prizadele, s skrajnimi napori skrbimo za stanovalce v Enoti Slovenska Bistrica,” je dodala Soršakova.

Vir: dom-poljcane.si

M. P.