Novo pravilo na najbolj obremenjeni avtocesti s tovornimi vozili

(vir: Cestne kamere)

Z današnjim dnem velja novo pravilo pri vožnji na avtocesti A1 od Šentilja do Kopra. Velja za tovorna vozila. Namen tega je zagotoviti boljšo pretočnost na avtocestah. Od danes dalje je tako tovornim vozilom, ki so težja od 7,5 tone, v dnevnem času prepovedano prehitevanje.

Na avtocesti med Šentiljem in Koprom (A1) od danes velja prepoved prehitevanja med 6. in 18. uro za težka tovorna vozila.

Policija, ki je doslej nadzirala prepoved prehitevanja v prometnih konicah, bo izvedla poostren nadzor in ga ponavljala na območjih posameznih policijskih uprav.

Prepoved prehitevanja čez dan velja za tovorna vozila, težja od 7,5 tone. Ta je določena s prometnim znakom prepovedano prehitevanje za tovorna vozila z dopolnilnima tablama, ki sta sestavni del prometnega znaka.

Na agenciji za varnost prometa so voznike tovornih vozil pozvali k spoštovanju postavljene prometne signalizacije. Na AMZS pa voznikom svetujejo, naj za varno vožnjo vnaprej predvidijo določene prometne situacije.

Tovornjaki bodo lahko še vedno prehitevali čez dan na odsekih, kjer so trije prometni pasovi, torej tudi pas za počasna vozila, ter v nočnem času.

(vir: Vlada RS, Twitter)

M. P.