NOVOPEČENI EVROPSKI KLUBSKI PRVAK TWIRLING KLUB SAŠO SLOV. BISTRICA

Od 29. junija do 1. julija je na Irskem v Dublinu potekal Evropski klubski pokal E.F.B.T. v twirlingu, katerega se je udeležil tudi Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica.

Nastopili so v konkurenci 12-ih klubov iz različnih evropskih držav in več kot 100 tekmovalcev. Z mlado ekipo jim je uspelo premagali celo doslej nepremagljive konkurente iz Španije. Omenjeno tekmovanje so končali z nepričakovanim izkupičkom kolajn in nenazadnje z zgodovinskim uspehom twirling športa v Slovenski Bistrici, je povedal trener Sašo Koprivnik, saj je v twirling zvezi E.F.B.T. klub postal evropski klubski prvak. Domov je prinesel 3 zlate, 3 srebrne in 1 bronasto medaljo, kar je tudi svojevrsten rekord za klub na kateremkoli mednarodnem tekmovanju. Še posebej vzpodbudna in vesela novica ob omenjenem dosežku pa je, da je velik del tega rezultata klubu priborila prav mlajša generacija tekmovalk.

Klub so na omenjenem tekmovanju zatopale: Iva Bračič, Nežka Červan, Eva Mlaker Sambolec, Leja Gorjup, Asja Lamberger Al Khatib, Sanja Kmetec, Živa Srše, Neža Platovnjak, Ajda Platovnjak, Nika Vetrih in Maruša Ledinek. Posebej pa je potrebno izpostaviti, da je ena izmed najmlajših udeleženk tega tekmovanja Eva Mlaker Sambolec osvojila 3 zlate ter 1 srebrno medaljo.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam, staršem, trenerjem in vsem ostalim podpornikom kluba za to fantastično sezono!

K. V.

Foto: twirling-klub-saso