Ob 17. uri shod v podporo Ukrajini

Pomagajmo Ukrajincem.

Danes, ob 17. uri, bo shod v podporo Ukrajini. Shod bo potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, organizira ga ukrajinska diaspora in tudi ukrajinska ambasada. 

Na shodu bodo spregovorili:

Mihajlo Brodovič, ukrajinski veleposlanik v Sloveniji, Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS, Matej Tonin, podpredsednik Vlade RS, Zdravko Počivalšek, podpredsednik Vlade RS, Jevgenij Gorešnik, predstavnik Kulturnega društva Ljubljana – Kijev, in Janez Janša, predsednik Vlade RS.

Slovenski premier Janez Janša je ob tem sporočil:

“Na tem shodu bomo sodelovali. Na tem shodu bomo podprli pravičen boj Ukrajine pred rusko agresijo. Na tem shodu bomo podprli pravico Ukrajine do polnopravnega članstva v Evropski uniji. Na tem shodu bomo podprli pravico vsakega naroda, da sam odloča o svoji usodi, da svobodno izbira tako svoje voditelje kot svojo prihodnost. Na tem shodu bomo podprli pravico, za katero smo se Slovenci bojevali pred 30 leti. Takrat smo bili hvaležni vsakemu, ki nas je podprl in Ukrajina je bila med prvimi državami, ki nas je podprla.”

Shod je prijavljen pristojnemu organu. Pridružimo se Ukrajinski diaspori in ambasadorju Ukrajine v naporih za konec ruske agresije.

M. P.