Občina Poljčane res na dnu: tudi po investicijski naravnanosti

Poljčane (vir: kraji.eu)

Poročali smo že, da je Občina Poljčane na dnu lestvice med občinami v Sloveniji, kjer se najbolje živi. Zdaj pa je znano tudi to, da je občina tudi med najslabšimi občinami po stopnji investicijske naravnanosti v letu 2017. Med 212 občinami je šesta najslabša.

Občina Poljčane se je na lestvici občin, kjer se najbolje živi, uvrstila na 207. mesto. Po investicijski naravnanosti pa je na 206. mestu.

Spomnimo. Občina se po povprečni neto plači v višini 851 evrov uvršča na 200. mesto. Razvitost občine je za desetino pod povprečjem v državi. V občini ni delovnih mest, kar 69 odstotkov vseh zaposlenih se dnevno na delo vozi v druge občine. Brezposelnost je nad povprečjem.

V Občini Poljčane, ki jo že tri mandate vodi Stanislav Kovačič, stvari res zelo škripajo. Župan, ki se ta mandat poteguje še četrtič in se v zadnjem času povezuje z levičarskimi strankami, stvari očitno res ne vodi v pravo smer. Če bi bilo drugače, bi bili ti kazalniki drugačni.

Analizo občin, kjer se najboljše živi, je pripravila revija Moje finance, analizo občin po stopnji investicijske naravnanosti pa podjetje Bisnode, ki ima v lasti portal gvin.com.

M. P.