Obisk Janše v Kijevu ostro kritizirala, zdaj vse za fotografije in slavo!

Tako je Tanja Fajon v začetku marca iz Bruslja pametovala in žugala. (vir: Zajem zaslona)

Obisk Janeza Janše, ko je v začetku marca med prvimi odšel v Kijev, ko je bila ukrajinska prestolnica oblegana z vseh strani, je Tanja Fajon ostro kritizirala. Udrihala je na vse strani, Janeza Janšo je blatila tudi v tujini.

Motilo jo je namreč, ker je pot Janše v Kijev predstavljalo eno največjih dejanj zunanje politike v zgodovini, njegov obisk pa so hvalili številni tuji mediji.

Zdaj pa se je sama odpravila na to pot in se ponosno nastavljala objektivom. Češ, Ukrajini sem prišla izrazit podporo. Nekako licemerno glede na to, da je v preteklosti jasno dala vedeti, da je naklonjena Rusiji.

Spomnimo, da je glede Rusije Tanja Fajon večkrat poudarila, da je izhod iz krize možen le v dialogu z Rusijo in da trajnega miru in stabilnosti EU brez dialoga z Rusijo ni mogoče doseči ter s tem nekako nakazala kakšen bo odnos nove vlade do Rusije. Tega zunanjemu ministru Ukrajine, Dmitru Kulebi, s katerim se je srečala, včeraj verjetno ni povedala. Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski pa se tako ni želel srečati z njo.

Fajonova je tudi sicer za obisk Kijeva počakala na pravi čas. Čas, da se stanje malce poleže, enako kot je na pravi čas počakala, ko je prišla na fotografiranje na Kras v času zgodovinskega požara. Ko je bilo najhuje že mimo.

Tako izumetničeno zaskrbljena se je Fajonova predstavljala včeraj, 27. julija 2022, številni sledilci pa so jo spomnili na besede ob Janševem obisku Ukrajine. 

Tako je bilo februarja 2022:

M. P.