Obiski v SB Celje od jutri dalje ne bodo dovoljeni

(vir: arhiv)

Splošna bolnišnica Celje zaradi slabšanja epidemiološke situacije in skokovitega naraščanja števila okuženih s covidom-19 od sobote naprej prepoveduje obiske vseh hospitaliziranih.

Obisk posameznega pacienta bo mogoč le z dovoljenjem odgovornega zdravnika.

Do preklica ali spremembe tega ukrepa bodo dovoljeni le obiski kritično bolnih, porodnic, ki jih bo lahko obiskal le oče novorojenčka, ter otrok, ki jih bo lahko obiskal le en starš ali skrbnik.

Obiski so omejeni na eno zdravo osebo, trajajo pa lahko največ 15 minut v času med 15. in 16. uro.

Spremstvo porodnice pri porodu bo dovoljeno.

Obisk posameznega bolnika bo mogoč z dovolilnico, ki jo bo izdal odgovorni zdravnik. Obiskovalci bodo lahko v bolnišnico vstopili le skozi vhod 14 (otroški oddelek), vhod 9 (ginekološko-porodniški oddelek), vhod 11 (oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja) ter vhod 6 (vsi ostali bolnišnični oddelki).

Varnostniki in zdravstveno osebje na teh vhodih bodo imeli informacijo o upravičenosti obiska posameznega obiskovalca.

Obiskovalci morajo za obisk v bolnišnici izpolnjevati PCT pogoj, ki ga bodo preverjali varnostniki in zdravstveno osebje na vhodih v bolnišnico. Obiskovalcem, ki nimajo potrdila PCT ali negativnega PCR testa na covid-19, ki ni starejši od 72 ur, oz. negativnega hitrega testa na covid-19, ki ni starejši od 48 ur, vstop v bolnišnico ni dovoljen.

Vsi obiskovalci morajo biti zdravi. Na obisk morajo priti s svojo obrazno zaščitno masko, ki ne sme biti iz blaga. Namestiti si jo morajo pred vstopom v bolnišnico in jo nositi ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen. Obiskovalci se morajo med obiskom bolnišnice ravnati tudi po ostalih priporočilih NIJZ ter upoštevati navodila zdravstvenega osebja, so še sporočili iz celjske bolnišnice.

S. B.