Obvestilo o motenju oskrbe s pitno vodo na vodovodnem sistemu Slivnica na ulici Nad motokrosom, Kolmanovi cesti in Pohorski cesti

Vzorčna slika

OBČINSKA UPRAVA OBČINE HOČE-SLIVNICA SPOROČA:

Obveščamo vse uporabnike pitne vode na vodovodnem sistemu Slivnica na ulici Nad motokrosom, Kolmanovi cesti in Pohorski cesti da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del jutri, 21.3.2023 med 8. in 14. uro motena oskrba s pitno vodo. Ob ponovnem vklopu pitne vode v sistem je potrebno hišni vodovodni sistem pred uporabo izpirati. Če kljub izpiranju, voda še vedno ni bistra, nas prosim o tem obvestite.

Navodila za izpiranje vodovodnega omrežja:

V takšnih primerih je pomembno, da uporabniki upoštevajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za izpiranje hišnega vodovodnega omrežja, citiramo: »poskrbeti je potrebno za intenzivno izpiranje vodovodnega omrežja, ki se opravi s povečanim pretokom z vodo iz omrežja upravljavca; čas izpiranja naj znaša najmanj 15 minut, po možnosti naj se izpira v sunkih s turbulentnim tokom (Več v: Priporočila lastnikom objektov o ukrepih  za zmanjšanje in odpravo tveganja, če je vzrok neskladnosti pitne vode hišno vodovodno omrežje).

Priporočamo tudi, da naj voda na vsaki pipi, vsak dan pred prvo uporabo, teče vsaj 2 minuti (curek naj bo enakomeren, srednje jakosti, debelosti svinčnika) oziroma toliko časa, da se temperatura vode na pipi ustali (Priporočila lastnikom objektov za vzdrževanje hišnega vodovodnega omrežja).

Podrobnejša priporočila in navodila glede pitne vode lahko najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Za nevšečnosti se vam opravičujemo.

Vir:Hoče-Slivnica.si