UKZ: “Očka, poglej me, zvezda sem!”

Uršak Klakočar Zupančič častni četi Slovenske vojske obrnila hrbet, njeno obnašanje odmeva. (vir: Zajem zaslona)

“Očka, poglej me, zvezda sem!” Tako je včerajšnje skrajno neprimerno obnašanje Urške Klakočar Zupančič, vlogi nedorasle predsednice državnega zbora, na osrednji proslavi ob Dnevu državnosti v Ljubljani komentiral znani strokovnjak za govorico telesa Edvard Kadič.

Sinoči je na prizorišče prišla po rdeči preprogi, ob kateri je stala častna četa Slovenske vojske. Na neki točki se je ustavila, častni četi obrnila hrbet, pričela dvigovati in stegovati roke ter se obračati.

Klakočar Zupančič je bila na na državni proslavi, kjer velja protokol obnašanja, ki ga je kot predsednica državnega zbora grobo prekršila. Obnašala se je, kot da je nekakšna zvezda na športni ali filmski predstavi.

Kaj takšnega se še ni zgodilo, ne pri nas, ne v svetu. Na srečo na proslavi ni bilo nobenega tujega gosta. Klakočar Zupančič je nasploh znana po tem, da svoje funkcije, kar je v bistvu drugi človek v državi, ne razume in ji ni dorasla.

Neprimerno obnašanje politično povsem nedorasle Klakočar Zupančičeve si lahko s klikom na fotografijo ogledate na spodnji povezavi.

Ko Urška Klakočar Zupančič misli, da je filmska zvezda, državna proslava pa rdeča preproga v Cannesu, pa je to obnašanje na Twitterju komentiral znani novinar in urednik Bojan Požar.

Damijan Terpin, zamejski Slovenec in odvetnik, je ob tem zapisal: “Na državni proslavi je predsednica DZ Urška Klakočar bila prepričana da je na “red carpetu” v Cannesu ali Benetkah in stegovala roke ter se nastavljala publiki. Revica ni razumela da pregleduje Častno četo Slovenske vojske. Gardisti šokirani. Kaj takega se na svetu še ni zgodilo.”

Ogorčenih komentarjev na družbenih omrežjih mrgoli.

M. P.