Od danes je mogoče plačati s turističnimi boni

Fotografija je simbolična. (vir: Terme Zreče)

Od danes naprej je mogoče unovčiti turistične bone, ki jih je država, da bi pomagala slovenskemu turizmu, podarila vsakemu Slovencu. Kot je sporočila Finančna uprava RS (Furs) je bil prvi bon unovčen že takoj danes zjutraj, ob 7. uri.

Bon je prejela vsaka oseba, ki je imela 13. marca letos stalno prebivališče v Sloveniji, izkoristiti pa ga je mogoče do konca leta. Polnoletnim pripada vrednost 200 evrov, mladoletnim pa 50 evrov. Upravičenci bona niso prejeli v fizični obliki, pač pa je njegova vrednost evidentirana kot dobroimetje v informacijskem sistemu Fursa – eDavki.

Bone je mogoče unovčiti pri ponudnikih prenočitev, kot so hoteli, počitniški domovi, turistične kmetije, zasebne sobe, planinski domovi in avtokampi, in sicer za nočitev ali nočitev z zajtrkom. Bon je deljiv, kar pomeni, da ga lahko upravičenec unovči v več delih in pri več različnih ponudnikih.

V praksi se bon unovčil tako, da se pri prijavi na recepciji predloži osebni dokument – osebno izkaznico ali potni list – ter receptorju pove, kakšen znesek želite unovčiti. Izpolniti morate tudi obrazec, ki ga prejmete na recepciji. Receptor bo na podlagi osebnih dokumentov in izpolnjenega obrazca preko informacijskega sistema Fursa unovčil bone.

M. P.