Odkrili, zakaj imajo moški raje polnejše ženske !

Vir: Avaz.ba

Na britanski univerzi so izvedli zanimivo raziskavo, ki je pokazala, da imajo moški, ko se znajdejo v kriznih življenjskih situacijah, raje polnejše ženske. 

Nivo stresa

V eksperimentalni raziskavi pred nekaj leti so znanstveniki z britanske univerze Westminster anketirali polovico anketirancev tako, da so jim postavljali vprašanja, ki povečujejo stopnjo stresa, ostali pa so odgovarjali na banalna vprašanja, ki ne povečujejo stopnje stresa.

Nato sta obe skupini subjektov pogledali slike različnih žensk – od zelo suhih do debelih. Tisti moški, ki so imeli po intervjuju povečano stopnjo stresa, so imeli raje ženske s “polnejšimi” postavami. Moški v neugodnih trenutkih svojega življenja vedno izberejo »lastnosti zrelejšega videza«, je pojasnila avtorica raziskave dr. Viren Swami.

– Zdi se, da je oblika telesa pomemben znak telesne in psihične zrelosti, – pravi Viren.

Tisti, ki niso sodelovali v “stresnem” intervjuju, so menili, da so bolj suhe ženske, kot je Angelina Jolie, privlačnejše, piše Informer.rs. To po mnenju znanstvenikov pojasnjuje tudi dejstvo, da so v neciviliziranih kulturah, kjer večina prebivalstva nima sredstev za življenje, ženske obline še posebej cenjene.

Polnejši moški

Britanska raziskava je razkrila, da gre kar 89 odstotkov moških v posteljo ob takšnih ženskah. Prav tako 68 odstotkov žensk meni, da so polnejši moški boljši in nežnejši partnerji. Vsi moški v različnih anketah so odgovorili enako: ženska z odvečnimi kostmi je videti bolj zdrava. Ko to združite s samozavestjo in razkošnim slogom, je to res privlačen videz.

Vir: Avaz.ba