Odmeva: Kaj imata skupnega SD in Židan? Oba sta Mariborčane najmanj dvakrat opeharila!

Okuženi Gregor Židan se ni mogel upreti mamljivi ponudbi, iz SMC je prestopil v SD.

V teh dneh odmeva prestop Gregorja Židana iz stranke SMC v stranko SD. Židan je nadomestni poslanec, kandidiral je v času, ko je SMC vodil Miro Cerar. Ni Mariborčan, čeprav ga predstavljajo kot Mariborčana. Cerar je Mariborčanom na volitvah 2014 podtaknil Ljubljančana, ki je nato dobil vsega 886 glasov. Po odhodu Zdravka Počivalška pa je zasedel mesto nadomestnega poslanca.

Vsestransko propadli Gregor Židan stanuje na Ižanski cesti v Ljubljani, po poklicu je ekonomski tehnik, kot takšen je kandidiral v volilnem okraju Maribor IV.

Zdaj se najraje predstavlja kot nekdanji nogometaš, pri tem pa so prav v Odlazkovem Reporterju kmalu po volitvah leta 2018 zapisali, da je v igralnicah s športnimi stavami izgubil okoli 500.000 evrov.

Je lastnik dveh bankrotiranih podjetij, tudi “njegova” hiša na Ižanski cesti je od leta 2006 v lasti nekdanjega Hypo Leasinga, podjetja za financiranje. Zakaj smo omenili Martina Odlazka? Zato, ker mediji navajajo, da je Židanov prestop zdaj v SD urejal sam (zaradi gospodarskega kriminala pravnomočno obsojeni) Odlazek, lastnik več medijskih hiš, tudi Sveta24, Reporterja in nekaterih radijskih postaj in je podobno kot Židan globoko pod vodo. Zelo mu gori pod petami.

Kakšna pa je vloga SD? Čeprav v volilnem okraju Maribor IV niso dobili prida glasov, imajo zdaj imajo kar dva (2).!!

Najprej so Levici izmaknili Franca Terčka, zdaj SMC še Gregorja Židana. Oba sta kandidirala v istem volilnem okraju – Maribor IV in sta od tam tudi edina poslanca.

Res bogata s (tujimi) poslanci je tale SD. Ni kaj!

Mimogrede. Janja Sluga, vodja poslanske skupine SMC, je na današnji novinarski konferenci povedala:

“Odhod poslanca Židana nas je presenetil, zanj ni navajal političnih razlogov, ampak zgolj “sanjsko ponudbo”.”

Zato ne čudi, če nekateri že poizvedujejo, ali so kriminalisti že pri Židanovih, v državnem zboru in pri Odlazku?

M. P.