Odmeva: Mesec širi laži in seje nestrpnost, prijemlje se ga vzdevek Lažnivi Lukec

Sorosev diplomant oziroma koordinator Levice, ki se je kalil v Mirovnem inštitutu, ne pozna številk. Očitno je prešprical osnovno šolo, dobro poučeni sicer pravijo, da je to zapustil kmalu po tistem, ko se je spoznal z Lukcem in njegovim škorcem. Šalo na stran, stvari so bistveno bolj resne.

Luka namreč neznosno laže, zavaja in spodbuja sovraštvo, kar dokazuje njegova objava na družbenih omrežjih. Zato se ga že prijemlje vzdevek: Lažnivi Lukec.

Luka Mesec je v objavi pompozno zapisal: “Maske so šele začetek. Je vlada porabila 81 mio evrov za študentsko delo v klicnem centru?”

Poleg je pripel izsek iz vladnega poročila, iz katerega je razvidno, da je vlada za študentsko delo v klicnem centru (zaradi koronavirusa) res porabila denar. Vendar ne “81.000.000,00 evrov“, kot lažnivo navaja Luka, temveč 81.013,93 evra!

Bolje poučeni pri tem sicer navajajo, da je 81 tisoč eur za Mesca mala malica, saj “on operira z milijoni evrov, saj je vendar Sorosev diplomant!”

Drugi pa so prepričani: Luka Mesec namerno laže, hujska, širi nestrpnost in zavaja. Mesčev zapis namreč veselo delijo na družbenih omrežjih v raznih protivladnih skupinah in pri tem zapisujejo: “Luka je našel novo svinjarijo …” Da gre za debelo laž, zamolčijo!

M. P.