Odmevno: Če ne bi videla odločbe CSD, ne bi verjela!

(vir: arhiv)

Ena od uporabnic Facebooka je objavila naslednjo srce parajočo pripoved:

“Včeraj sem v mestu nakupovala in povsem slučajno srečala znanca, s katerim sem šla na kavo. Ves ogorčen mi je hitel pripovedovati, pokazal mi je tudi odločbo CSD (Centra za socialno delo).

Gospod je invalidsko upokojen, ima 28 let delovne dobe. Je bolan na srcu, po operaciji srčne zaklopke. Pokojnine ima 426 evrov in vse do letos je prejemal varstveni dodatek do pokojnine 620 evrov.

Par dni nazaj pa je prejel odločbo, da do varstvenega dodatka ni upravičen, ker so ga po zakonu dolžni preživljati otroci.

CSD zahteva od gospoda potrdilo, da nima premoženja, ker pa ima lastniško majhno stanovanje, ki ga je kupil v mladosti, ko je bil zdrav in v njem tudi živi, tega potrdila ne more dobiti.

CSD zahteva tudi podatke njegovih otrok, ki so ga dolžni preživljati, če ne prostovoljno, jih mora tožiti in po sodni poti izterjati preživnino.

Ne morem si predstavljati, da bi morala tožiti lastne otroke, da me preživljajo. Torej, drage Slovenke in Slovenci, rojevajte otroke, sicer boste na starost ne le bolni, temveč tudi lačni.

Kot lahko zaključimo, če ima naš otrok dohodke nad pragom revščine, mu bodo razliko pobrali, da ne bo reven le starostnik, temveč tudi ta, ki dela, ustvarja in skrbi za svojo družino. Bravo, veleumi v parlamentu res vedo, kaj delajo.”

K zaključku dodajmo. Tu gre za odločitev ministrstva pod vodstvom Levice. Robert Golob je namreč resor za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti povsem prepustil Levici – Luki Mescu in njegovim tovarišem.

Kar pa se tiče parlamenta, tam ima Golob svoj glasovalni stroj, valjar, ki povozi vse, kar skuša dobrega narediti ali popraviti opozicija – predvsem največja opozicijska stranka SDS se zelo trudi za to.

M. P.