Odprto pismo Robertu Golobu: “Koliko evrov si kdo zasluži na uro, naj presodi vsak sam, ker vi za to očitno nimate občutka”

Vir: Bernard Majhenič, FB

Na družbenih omrežjih je objavljen zapis enega od očetov gasilca, ki se v teh dneh bojujejo s požarom na Krasu. Zaradi aktualnosti in povednosti zapis objavljamo v celoti.

Bernard Majhenič je Robertu Golobu zapisal:

“Spoštovani g. dr. Robert Golob, predsednik Vlade RS

Kot državljan vas prosim, da ne sprejemate odločitev o zadevah, ki jih ne razumete in jih očitno niti niste sposobni razumeti. Gasilcu prostovoljcu bi namenili 7,8 evra bruto na uro ali 63,00 evrov na dan (medtem vaš minister je na Krasu za 280,00 evrov v 8 urah ali 35,00 evrov na uro). Ker prostovoljni gasilec v svojem prostem času pomaga in riskira svoje življenje za dobrobit nas vseh, ne samo sedaj na Krasu.

Saj smo imeli že več takšnih dogodkov, poplave, migrantska kriza, plazovi, pa so jih politiki vedno pozabili, ne bodite še vi eden izmed njih, ampak izkoristite priložnost, da pokažete, da vam je res za slovensko tradicijo – prostovoljno gasilstvo in pa seveda za civilno družbo.

Zase vam povem, da sem oče enega izmed teh gasilcev, ki ne potrebuje vašega denarja, ne potrebuje druga kot besede hvala in primerne opreme, ki je pa ta država prostovoljnim gasilcem nikoli ni zagotovila.

Več boste naredili, če boste vsakemu prostovoljnemu gasilskemu društvu sedaj pomagali z želeno opremo, tudi zato, da ko jih bomo naslednjič potrebovali, da bodo primerno opremljeni.

Ker njihove volje pomagati ljudem v stiski jim nikoli ne bo mogoče odvzeti.

Za vzorec vam pošiljam slike vašega leporečnega ministra, ki sam ne ve, zakaj je sploh na Krasu in sliko utrujenih gasilcev. Koliko evrov si kdo zasluži na uro, pa naj presodi vsak sam, ker vi za to očitno nimate občutka.”

Vir: Facebook

M. P.