Odstopil še en poslanec iz vrst Gibanja Svoboda !!

Ljubljana, DZ. Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog priporocila vladi v zvezi z bojem proti korupciji v RS. Poslanec Svobode in predsednik preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nedopustnega politicnega vmesavanja v delo policije in drugih pristojnih drzavnih organov Miha Lamut.

Predsednik preiskovalne komisije DZ o sumih političnega vmešavanja v delo policije Miha Lamut je iz zdravstvenih razlogov odstopil s tega položaja, so poročanje N1 za STA potrdili v poslanski skupini Svoboda. Lamut je bil sicer že nekaj časa bolniško odsoten. V Svobodi za novega predsednika komisije predlagajo poslanca Aleša Rezarja.

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je mandatno-volilno komisijo DZ o Lamutovi odločitvi že obvestil. Zaradi poslabšanega zdravstvenega stanja oziroma osebnih okoliščin, zaradi katerih je bilo v zadnjem času in bo zaradi okrevanja tudi v prihodnje Lamutovo nadaljnje vodenje komisije oteženo, nepreklicno odstopa z mesta predsednika, je zapisal v obrazložitvi.

Sajovic za novega predsednika komisije predlaga Aleša Rezarja, ki je doslej opravljal funkcijo namestnika člana te komisije. Na mesto slednjega pa predlagajo Tineta Novaka.

Kot poroča N1, je bil Rezar pred nastopom poslanske funkcije zaposlen v Gen-I in velja še za bolj zvestega podpornika premierja Roberta Goloba kot Lamut. V Gibanju Svoboda je mogoče slišati, da je bil Rezar najglasnejši kritik predsednice DZ Urške Klakočar Zupanič, ko so se pred meseci pojavila razmišljanja o njeni zamenjavi na čelu parlamenta, še poroča portal.

Lamut zavrača očitke

Lamut se je sicer v zadnjem času soočal z očitki, da ni zadovoljivo pojasnil pravne podlage za to, da je kot predsednik parlamentarne komisije Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) omogočil vpogled v pričanje nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar in nekdanjega v.d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ter da naj bi dlje časa zadrževal določeno dokumentacijo, ki jo je posredovala ena od zaslišanih prič. Lamut je sicer vse očitke zavrnil.