Odvetnik Cerjak o imenovanju direktorja SB Slovenj Gradec

Odvetnik Radovan Cerjak

Svet Splošne bolnišnice (SB) Slovenj Gradec je včeraj na tajnem glasovanju izmed dveh kandidatov za direktorja bolnišnice imenoval nekdanjega direktorja Janeza Lavreta. Soglasje k imenovanju mora podati še vlada. 

Po seji sveta se je nato v nekaterih medijih usulo. Odvetnik Radovan Cerjak pa je na Facebooku zapisal:

“Pričakovano se je “vsulo” ob imenovanju Janeza Lavreta za direktorja SB Slovenj Gradec. Pop TV poroča o političnem kadrovanju. Gre pa za človeka, ki je slovenjegraško bolnico povlekel iz rdečih številk. Človeka, ki je to bolnico s svojim direktorovanjem umestil med bolnišnice z najbolj preglednim poslovanjem. Na ta način si je najbrž nakopal tudi nasprotnike znotraj bolnice.

Na svoje oči sem videl, ko se je gradil nov bolnišnični oddelek, kako je s čelado na glavi, spremljal delo na gradbišču. Skrbel za vsako malenkost pri gradnji, saj je vendarle šlo za javni denar. Naj se javi nekdo, ki mu lahko očita, da je v svoj žep kdaj pospravil samo en EUR. Takega človeka ni!”

Dodal je, da Janezu Lavretu korupcije ali česar drugega ni možno očitati, zato so se zdaj mediji spravili nanj, ker je bil imenovan v obdobju vlade Janeza Janše. “Da gre za politično kadrovanje. Bolano. Slovenija je še vedno invalidna država. Žal. Pa vendar, spremembe prihajajo.”

Dodajmo, da odvetnik Radovan Cerjak sicer deluje v Ljubljani, doma pa je s Koroške in razmere na tem in širšem območju zelo dobro pozna.

M. P.