Odvil se je dunajski operni ples, udeležila sta se ga tudi zakonca Janša (FOTO)

V četrtek zvečer se je na Dunaju odvil tradicionalni dunajski operni ples. Na dogodku, ki velja za najznamenitejši avstrijski družabni večer leta, je bil tudi predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša s soprogo Urško Bačovnik Janša. Slavnostna gostja letošnjega plesa je bila sicer Priscilla Presley.

V četrtek so se na Dunaju plesni pari znova zavrteli v taktih valčka. Dunajski operni ples, ki se ga vsako leto udeležijo številni slavni, velja za najznamenitejši družbeni dogodek leta v Avstriji. Letos sta se slovesnosti udeležila tudi prvak stranke SDS Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša. Utrinke večera je nekdanji premier delil na družbenem omrežju Instagram.

Slavnostna gostja nekdanja soproga kralja rokenrola

Slavnostna gostja 66. dunajskega plesa v četrtek je bila Priscilla Presley, nekdanja žena ameriškega kralja rokenrola Elvisa Presleyja. Na dogodek je prišla v spremstvu avstrijskega podjetnika Richarda Lugnerja, ki sodi med najbolj znane obiskovalce dunajskega opernega plesa in je pomembni finančni podpornik gala slovesnosti.

Velja dodati, da je Lugner veliko medijske pozornosti deležen prav zaradi vsakoletne spremljevalke na plesu. Lani ga je na dogodku spremljala ameriška igralka Jane Fonda. Lugner spremljevalke med letoma 2021 in 2022 ni imel, saj je bil ples zaradi pandemije covida-19 odpovedan.

Vir. N1 – Slovenija