Ogabna manipulacija?

Še pred nekaj tedni je Aleksandra Pivec tako veselo kopala. Glede na njeno razpoloženost ni imela nobenih težav s hrbtenico. No, takrat je bila v svojem največjem žaru, po dogovoru z Marjanom Šarcem in njegovo desno roko, Damirjem Črnčecem, tudi v pričakovanju predsedovanja stranki DeSUS. (vir: družbena omrežja)

Ptujčanka Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je po razkritju manipulacij in prestižu, ki ga igra v svoji ministrski vlogi, pobegnila na bolniško. Hkrati je svojo domnevno zdravniško diagnozo delila na Twitterju, kar je zelo nenavadno. Gre namreč za osebne podatke, ki jih ni možno preveriti, podatkov o zdravju posameznika ne more in ne sme preverjati niti sodišče.

Zato je takšne zapise ministrice Aleksandre Pivec treba jemati z veliko rezervo dvoma v resničnost. Nasploh pa uporablja zgolj pogojnike, kar nekateri lahko hitro prezrejo.

Zapisala je, da »zdravniki še opravljajo diagnostiko, čaka jo nekaj nevroloških preiskav, nadalje pa najbrž tudi operativni poseg«. Ima težave s hrbtenico, med vretenci je bila diagnosticirana cista, »ta pa mi povzroča vedno večje težave, saj pritiska na živčevje, na notranje organe, delno blokira pretok po hrbtenjači«, je še zapisala.

Na podlagi tega so se pojavili zapisi, da ministrice vsaj pol leta “najbrž” ne bo v službo, logično vprašanje je bilo, kdo vodi ministrstvo. Na takšne objave se je Pivčeva, ki skrbno spremlja družbena omrežja, hitro odzvala, tokrat z začudenjem, češ, da ni rekla, da bo morala na operacijo, to je samo nakazala kot možnost in podobno. O vodenju ministrstva pa, da je »s svojo ekipo v rednih stikih, delo teče normalno«.

V nekaterih provladnih medijih so se nato začeli pojavljati zapisi, da bi se nam Pivčeva v bistvu morala zasmiliti. Znani slovenski novinar in novinarska legenda Vinko Vasle pa je to na Twitterju komentiral tako:

Pivčeva se na Vasletov zapis (začuda, glede na njeno prejšnjo takojšnjo odzivnost) ni odzvala.

M. P.