Okužbe v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane

Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v Enoti Slovenska Bistrica, se situacija umirja, zaznane so še posamezne okužbe. Tudi v Domu Poljčane so bile po petkovem testiranju 51 stanovalcev potrjene 3 nove okužbe.

V bistriški enoti je bilo doslej pri stanovalcih potrjenih 98 okužb, v Poljčanah pa 78. Skupno je bila okužba potrjena pri 176 oskrbovancih in 50 zaposlenih. To je 226 osebah.

V enoti Slovenska Bistrica je bilo doslej skupno okuženih 98 stanovalcev, od tega jih je 12 umrlo, 77 pa ozdravelo. Trenutno je aktivnih še 9 okužb pri stanovalcih, ki so nameščeni v rdeči coni v Dnevnem centru doma.

V domu so vzpostavljene bele cone na bivalnih enotah D in  E v I. nadstropju doma, F in G, razen treh sob v II. nadstropju doma. Bivalna enota C v I. nadstropju doma je siva cona.

Obiski so dovoljeni od včeraj, 7. 12. 2020, po predhodnem naročilu pri socialni delavki, telefon 02 818 58 03 ali na recepciji doma, telefon 02 818 58 02. Pri obisku je potrebno upoštevati vsa navodila in veljavne ukrepe ter izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju. Priporoča se obisk ene zdrave odrsale osebe, otroci do 6. leta starosti zaenkrat še ne morejo na obisk.

V Domu Poljčane so po petkovem testiranju 51 stanovalcev zabeležili 3 nove okužbe. Na včerajšnji dan je bilo v Domu Poljčane 36 aktivnih okužb pri stanovalcih. Vsi so nameščeni v rdeči coni na bivalni enoti 2A v II. nadstropju negovalnega dela doma. Razen nekaterih posameznikov, se stanovalci dobro počutijo in nimajo izrazitejših simptomov okužbe.

Svojce o okužbah in zdravstvenem stanju stanovalcev redno obveščajo, za dodatne informacije pa se lahko obrnejo tudi na domskega zdravnika, dr. Colariča.

Obiski v domu in izhodi stanovalcev niso dovoljeni, razen v nujnih primerih. O tem se svojci lahko dogovorijo s socialnimi delavkami ali medicinskimi sestrami-vodji tima.

Skupno je bilo doslej okuženih 50 zaposlenih, od tega jih je 27 ozdravelo, 23 pa je še aktivno okuženih, kar domu predstavlja velike težave pri organizaciji dela.

CUDV Dobrna jim je v prejšnjem tednu za 14 dni zagotovil pomoč 4 zdravstvenih tehnikov in ene čistilke, je včeraj na domski spletni strani zapisala direktorica Iva Soršak.

M. P.