Okužbe v Domu dr. Jožeta Potrča

Dom Dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica

Iva Soršak, direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, je včeraj na spletni strani doma zapisala, da so v torek, 27. oktobra 2020, že četrtič testirali 35 stanovalcev iz II. nadstropja Enote Slovenska Bistrica, kjer je vzpostavljena prva siva cona. Bris ene stanovalke je bil pozitiven, zato so jo včeraj zjutraj preselili v rdečo cono.

Podatki o okužbah na včerajšnji dan, 28. oktober 2020, so bili naslednji:

Dom Poljčane: 1 okužba stanovalke, zdravi se v UKC Maribor.

Enota Slovenska Bistrica: 5 okuženih stanovalcev, od tega je eden že ozdravel, eden se je zdravil v UKC Maribor, ni več okužen in se je včeraj vrnil v dom, trije stanovalci so v rdeči coni v domu.

Pri zaposlenih je bilo do včeraj zaznanih 5 okužb, od tega ena v Domu Poljčane, štiri pa v Enoti Slovenska Bistrica. Vsi zaposleni so v karanteni.

Soršakova je zapisala, da trenutno situacijo še obvladujejo, čeprav imajo v Enoti Slovenska Bistrica, kjer sta vzpostavljeni dve sivi in ena rdeča cona, težave pri organizaciji dela, primanjkuje jim tudi kadra. Zaenkrat si pomagajo s sodelavci iz Doma Poljčane.

Verjame, da bodo z doslednim upoštevanjem vseh predpisanih in priporočenih ukrepov uspeli zajeziti nadaljnje širjenje virusa covid-19 v obeh enotah doma.

“Ostali stanovalci se počutijo dobro, upoštevajo naša navodila in so v stiku s svojci prek telefona in video klicev,” je zagotovila Soršakova.

Vir: dom-poljcane.si/

M. P.