Okužbi v celjski bolnišnici in vrtcu

(vir: družbena omrežja)

V Splošni bolnišnici (SB) Celje so danes pri zdravstvenem delavcu z oddelka za intenzivno interno medicino evidentirali okužbo z novim koronavirusom. Zaposlene, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, so napotili na testiranje in v samoizolacijo.

V celjskem vrtcu Tončke Čečeve v enoti Center pa je okužena strokovna delavka.

Iz SB Celje so danes sporočili, da so na oddelku za intenzivno interno medicino takoj izvedli vse potrebne ukrepe po predpisanem protokolu. Nadaljnje ukrepe pa bodo sprejeli skladno z razvojem epidemiološke situacije na oddelku.

Zapisali so še, da je verjetnost okužbe bolnikov, ki se zdravijo na oddelku, izredno majhna, saj zdravstveno osebje dosledno, pri vseh stikih, uporablja osebno varovalno opremo, bo bolnišnica testirala tudi vse bolnike.

Ravnateljica celjskega vrtca Tončke Čečeve Irena Hren pa je za medije povedala, da jim je strokovna delavka iz enote Center včeraj sporočila, da se je okužila z novim koronavirusom, zato so v karanteno poslali tri strokovne delavce in 23 otrok, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo.

Enota Center kljub okužbi dela nemoteno, izvedli pa bodo še dodatne poostrene ukrepe po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

M. P.