Okužen tudi mariborski župan Arsenovič

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes opravil hitri test na novi koronavirus, ki je potrdil okužbo, so sporočili z mariborske občine. Župan se je po njihovih besedah najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je z novim koronavirusom okužen tudi njegov oče.

Arsenovič se po njihovih besedah počuti dobro in ostaja doma v karanteni. Vse je pozval, da “dejansko zmanjšate tudi najožje družinske stike,” je objavil Siol.net.

Na Mestni občini Maribor bo delo po njegovih besedah normalno teklo naprej, sam pa bo na daljavo ostal v stiku z vsemi sodelavci. Siol.net je še zapisal, da so z občine sicer sporočili, da gredo z jutrišnjim dnem v karanteno na domu vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v neposrednih stikih z županom.

Podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. Če bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten, in bo v četrtek prevzel nadomeščanje župana.

Mariborska občina bo od ponedeljka delo od doma uvedla tudi za nekatere druge zaposlene. S tem želijo zagotoviti normalno poslovanje in tudi ustrezno ločenost sodelavcev po pisarnah, pa so zapisali v županovem kabinetu.

V samoizolaciji so od četrtka tudi štirje mariborski poslanci, ki so bili v ponedeljek na delovnem sestanku v stiku z županom Arsenovičem. To so Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in Dejan Kaloh (SDS), poroča STA.

M. P.