Oplotnica: Na pošto 4800 zaščitnih mask

Oplotnica

V Občini Oplotnica, kjer se je število obolelih zaradi novega koronavirusa povzpelo na 6, so sprejeli več ukrepov za preprečitev širjenja te bolezni.

Tako sta občina in štab civilne zaščite zagotovila še večje število zaščitnih mask. Okoli 4800 jih bodo danes v vsa gospodinjstva razposlali s pomočjo pošte.

V občini opravljajo tudi razkuževanje javnih prostorov. Nadaljujejo tudi s poostrenim nadzorom s strani medobčinskega inšpektorata, ki mu pomagajo domači gasilci.

Po občini so namestili plakate, s katerimi ozaveščajo in spodbujajo občane k prilagajanju razmeram, ob tem pa so jih tudi zaprosili, naj uporabljena zaščitna sredstva odlagajo na primerna mesta in jih ne odmetavajo po vsej občini.

Objavljena je tudi dežurna telefonska številka štaba CZ Občine Oplotnica, na katero se lahko obrnejo občani za vse informacije in potrebe: 041 206 999 ali e-pošta: [email protected]

Omogočena je tudi psihološka pomoč občanom v teh težkih korona časih. Pokliče se lahko na tel. št. 041 426 413 ali poišče pomoč prek e-pošte: [email protected]  ali 041 443 443. vir

Glede zaščitnih mask smo tudi že poročali, htukaj, da je Občina Slovenska Bistrica krajevnim skupnostim doslej razdelila 8850 kirurških in 2000 pralnih mask, medtem ko so v občinski dežurni pisarni razdelili 600 pralnih mask. V krajevnih skupnostih so maske najprej razdelili gospodinjstvom, v katerih živijo starejši od 65 let ali bolne oziroma invalidne osebe.

Dodatnih 600 mask so razdelili tudi društvoma Sonček in Sožitje, društvom invalidov in društvu paraplegikov. Enako število mask so zagotovili vsem gasilskim društvom v občini, ki so jim razdelili še sto zaščitnih oblek. Maske bodo v krajevnih skupnostih delili še naprej, medtem ko lahko občani v središču mesta po eno masko na gospodinjstvo dvignejo v dežurni pisarni.

M. P.