Opozicijo in poulične “strokovnjake” demantira demokratični indeks za Slovenijo

(vir: The Economist)

Ob tolikšnem vpitju opozicije in pouličnih “strokovnjakov”, kako nam gre v Sloveniji menda slabo, smo preverili, kako je s tem v resnici.

Podatki Statističnega urada RS, Urada za makroekonomske analize in razvoj, Eurostata, Evropske komisije in podobnih uglednih institucij nergače postavljajo na laž.

Slovenija je namreč med tistimi državami Evropske unije in evroobmočja, ki so po epidemiji covid-19 najbolj okrevale, zmanjšanje rasti bruto domačega proizvoda (BDP) je bila lani za petino nižja od tiste, ki nam jo je napovedala Evropska komisija. Smo tudi med državami, kjer se je nezaposlenost v tej korona krizi najmanj povečala.

Ob tem Slovenija na mednarodnih finančnih trgih dosega velik ugled, ukrepi, ki jih je vlada Janeza Janše sprejela za omilitev posledic epidemije ter pomoč gospodarstvu, pa so izjemni. Takšna so tudi pričakovanja za drugo polovico leta 2021.

Vse gre torej v smer, da bo Slovenija uspešnost obdržala in bomo med najuspešnejšimi pri izhodu iz krize.

Če ne bi bilo tolikšnega nagajanja opozicijskih strank LMŠ, SD, Levica in SAB, ki si na vse kriplje prizadeva nazaj na oblast, tudi tako, da v Evropsko unijo izvaža lažne novice, nato pa jih “kot novost” uvaža v Slovenijo (videno že pri Patrii), bi bilo lahko še boljše, predvsem pa za vse bistveno lažje.

Od nastopa Janševe vlade lahko praktično na dnevni ravni enkrat iz ene, drugič iz druge strani poslušamo, kako naj bi živeli v nedemokratičnem sistemu, kjer naj ne bi bilo svobode govora. Glede na to, da levica obvladuje večino osrednjih medijev seveda ne čudi, da tovrstnih očitkov v času levih vlad ni. Na račun tovrstnega medijskega poročanja se tako ustvarja lažen vtis, da živimo v državi, kjer naj bi se grobo posegalo v demokracijo.

Pa je temu res tako? Niti približno!

Opozicijo in poulične “strokovnjake” demantira demokratični indeks za Slovenijo, ki ga je objavil ugledni časnik The Economist. Ta razkriva, da je bil demokratični indeks v Sloveniji najvišji ali pa v porastu, ko so bile na oblasti ravno Janševe vlade. Podatki so razvidni iz naslovne fotografije.

M. P.