OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec – edina šola v Sloveniji z 2 državnima prvakoma, 7 zlatimi in 7 srebrnimi priznanji v matematiki

Na letošnjem tekmovanju iz znanja matematike se je na šolski ravni v vsakem razredu tekmovanja udeležilo okoli 6000 učencev. Okoli 600 učencev posameznega razreda, ki so na šolskem tekmovanju dosegli najboljše rezultate, se je uvrstilo na 54. državno tekmovanje za Vegova priznanja, ki poteka v petih ločenih kategorijah od 5. do 9. razreda.

Učenci OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec so se uvrstili v sam vrh mladih matematikov. So edina šola v Sloveniji, ki ima 2 državna prvaka, 7 zlatih in 7 srebrnih priznanj.

Med učenci sta najbolj navdušila Matija Čelig (6. r.) in Katarina Grilj (8. r), ki sta osvojila 1. nagrado, dosegla vse točke in končala na 1. mestu v državi. Za šolo z vsega skupaj 172 učenci je to briljanten rezultat.

David in Igor Ahec (5. r.) sta se zavihtela na 4. in 6. mesto v državi. Med devetošolci sta Jaša Šalabalija in Jakob Čelig dosegla 6. in 15. mesto. Osvojeno znanje bosta v naslednjih letih uspešno izpopolnjevala na srednji šoli. Njihov uspeh je dopolnil Rok Vlaj, ki je v 7. razredu osvojil 14. mesto. Vsi našteti učenci so suvereno osvojili zlato Vegovo priznanje in končali tekmovanje med 15 najboljšimi učenci v državi.

Ela Skale in Alina Tomažič sta osvojili 53. mesto in le za pol točke zgrešili zlato priznanje. Srebrno priznanje so osvojili še šestošolca Jaka Kop in Nuša Krošel, osmošolca Urban Mernik in Matic Koren ter devetošolec Vid Golob. Prof. Žarko Šalabalija je bil mentor učencem od 6. do 9. razreda, petošolci pa so vadili pod mentorstvom Aleksandre Ključevšek.

Dobitniki nagrad so se 12. maja v Grand hotelu Union v Ljubljani udeležili podelitve priznanj najuspešnejšim učencem v državi. Katarina, Jaša in Jakob pa se bodo 1. junija podali na nagradni izlet v Salzburg, ki ga za najboljše matematike 7., 8. in 9. razreda organizira DMFA.

K. V.

Foto: cresnjevec.si