Osumljeni za umor v Gerečji vasi še ni stopil pred preiskovalnega sodnika

Osumljenega za božični trojni umor v Gerečji vasi v občini Hajdina, ki so ga po dejanju odpeljali v bolnišnico, doslej še niso prepeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika.

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo na božični dan, v petek popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan, in ga odpeljali v bolnišnico.

Po navedbah medijev je bil motiv za dejanje maščevanje partnerici in njenima staršema, potem ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Dejanje naj bi storil pred štiriletnim sinom, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, sicer osnovnošolska učiteljica, ki je pozneje prav tako podlegla poškodbam v bolnišnici.

Po pisanju Večera naj bi 35-letnik, ki se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerko zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev, izbruhnil že v preteklosti, policija pa naj bi mu nedavno odredila prepoved približevanja. Kljub temu naj bi že pred časom odkrito grozil družini, da jih bo vse pobil.

Po grozovitem trojnem umoru je sedel v avtomobil in se odpeljal do gasilskega doma, parkiral in vstopil v eno od hiš čez cesto. Še preden so stanovalci hiše izvedeli, kaj se je zgodilo, so se pripeljali policisti. Osumljeni se tudi na dvorišču še vedno ni umiril, z nožem se je celo porezal po vratu, policisti pa so ga prijeli, ko se je znova zatekel v hišo. Čeprav se je še naprej upiral, so ga hitro obvladali in odpeljali v bolnišnico.

Tragični dogodek je zelo pretresel prebivalce Gerečje vasi, kjer so včeraj v slovo družini za nekaj časa ugasnili vse novoletne lučke. Prijatelji so prižigali sveče tudi na domu umorjenih, še poročajo mediji.

S Policijske uprave Maribor so za STA povedali, da bodo več podrobnosti o tem grozovitem dejanju predvidoma sporočili jutri, v torek.

M. P.