Pa jo imamo! Restavracijo z Michelinovo zvezdico

Restavracija Hiše Denk iz Zgornje Kungote.

Danes so na Ljubljanskem gradu pripravili posebno slovesnost in tudi Sloveniji podelili prve Michelinove zvezdice. Prejela jo je tudi Hiša Denk iz Zgornje Kungote.

Po eno zvezdico so poleg Hiše Denk prejeli še Gostilna pri Lojzetu (Vipava), Dam (Nova Gorica), Atelje (Ljubljana) in Vila Podvin (Radovljica).

Dve Michelinovi zvezdici pa je prejela Hiša Franko iz Kobarida.

Slovenija je na današnji slovesnosti tako prejela prvi Michelinov vodnik. Skupno je Michelinove nagrade prejelo 52 restavracij; omenjenih šest se jih ponaša z najbolj zaželenimi zvezdicami, devet jih je prejelo nagrado Bib Gourmand za izredno kulinariko po dostopnih cenah, 37 pa naziv krožnik (plate).

Z Michelinovim vodnikom bo tistim, ki iščejo najboljše v kulinariki, še lažje najti Slovenijo, je na slovesnosti poudarila direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa je zatrdil, da je slovenski turizem po epidemiji covida-19 pripravljen znova pozdraviti turiste z vsega sveta. “Michelinove zvezdice so še dodaten razlog za obisk naše čudovite države,” je dejal.

M. P.