Panasonic v Hočah odprl prvi učni center v Sloveniji

Japonsko podjetje Panasonic je v industrijski coni občine Hoče-Slivnica odprlo prvi učni center v Sloveniji, ki bo omogočal prenos idej, znanja in tehnološkega sodelovanja. Ob tem so z mariborsko srednjo računalniško šolo in tehničnim šolskim centrom podpisali pismo o nameri za povezovanje gospodarstva s šolskim sistemom.

Slovesnega odprtja so se udeležili japonski veleposlanik Masharu Yoshida, predstavniki podjetja Panasonic, gospodarski minister Zdravko Počivalšek ter slovenski in tuji investitorji v poslovne zgradbe, stanovanjska naselja, hotele in javne zavode.

Tovrstni učni centri in predstavništva so sicer že zelo dobra vpeljana praksa Panasonica v drugih evropskih državah, med drugim v Nemčiji, Franciji, na Madžarskem, Hrvaškem in Češkem.

V jugovzhodnem delu Evrope pa zdaj poleg hoškega uspešno delujejo tudi centri v Budimpešti, Pragi in Zagrebu. V načrtu imajo odprtje podobnega objekta tudi v Ljubljani.

V učnem centru bodo opravljali različna usposabljanja mladih inštalaterjev, serviserjev, investitorjev in projektantov.

Center ima 85 kvadratnih metrov, v njem so razstavljene najnovejše delujoče tehnologije s področja klimatskih naprav in toplotnih črpalk.

M. P.