Peter Gregorčič nosilec liste SLS na EU volitvah !

Vir: Nova24tv,si

Peter Gregorčič, ki ga je vladna koalicija s spremembo zakona o RTV lani predčasno odstavila kot predsednika programskega sveta RTVS, da bi “depolitizirala” RTVS (nastavila svoj vrh), bo nosilec liste slovenske ljudske stranke (SLS) na evropskih volitvah. Na več evropskih volitvah v preteklosti je SLS že uspešno nastopila, na zadnjih je bil za poslanca iz vrst te stranke izvoljen Franc Bogovič.

Mlajša generacija smo odgovorni za prihodnost države, v kateri nam je dano živeti

V sporočilu za javnost so v Slovenski ljudski stranki Marka Balažica uvodoma opozorili predvsem na politično krizo v Sloveniji in potrebo po nastopu mlajših generacij. »Politična kriza, v kateri se je znašla Slovenija, se odraža v izraziti družbeni polarizaciji in v ukvarjanju samim s seboj. Verjamemo, da je en od razlogov za to tudi dejstvo, da v našem političnem prostoru nikoli ni zares prišlo do generacijskega preloma. Niti na ravni formalnih nosilcev oblasti, še manj na ravni centrov moči,« so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Slišati je še bilo, da je mlajša generacija tista, ki si mora sama poiskati in izboriti svoj prostor pod soncem. Zavedati se moramo, da je uspeh preloma generacij izključno v naših rokah. Mi, mlajša generacija smo sami odgovorni za našo prihodnost in za prihodnost države, v kateri nam je dano živeti, so še zapisali.

Vprašanje pa obstaja ali bo tudi Franc Bogovič ostal na listi SLS za volitve v EU.

Avtor: A.V.