Pirc Musarjeva zatajila premoženje v vrednosti 7 milijonov evrov

(vir: Twitter)

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar in njen mož Aleš Musar, ki je bil še do nedavnega vodja njenega volilnega štaba, sta javnosti prikrila lastništvo zemljišča na Šmartinski cesti v Ljubljani, vrednega dobrih sedem milijonov evrov, poroča Požzareport.si.

Pirc Musarjeva je namreč na svoji predvolilni spletni strani objavila svoje premoženje in premoženje njenega moža.

Pri navajanju podjetij in kapitalskih udeležb, v katerih naj bi imela delež, pa je “izpuščeno”, da je Musarjeva nemška družba Aulon Gmbh (sicer solastnica družbe Ruska dača) več kot 32-odstotna lastnica družbe CPLJ investicije (drugi solastnik je AG, družba za investicije, ki jo Musar po navedbah portala obvladuje prek črnogorskega podjetja M.M. Alpha Investment).

Družbo CPLJ sta tako zamolčala, skupaj s tem pa tudi njene ljubljanske nepremičnine. Iz objavljenih poslovnih bilanc namreč razvidno, da je družba CPLJ lastnica zemljišča v ljubljanskem BTC. vrednega 7.284.566 evrov, pri čemer je Aulon kot tretjinski lastnik upravičen najmanj do tretjino vrednosti.

Spomnimo. Ko je nekdanji predsednik Zaresa Gregor Golobič pred leti javnostjo zamolčal lastništvo v podjetju Ultra Sum, se je moral po pritiskih javnosti umakniti iz politike. Bo to zdaj naredila tudi Musarjeva?

A. M.