Pismo v. d. direktorja policije Robertu Golobu

Boštjan Lindav, v. d. direktor policije (vir: gov.si)

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja Policije mag. Boštjan Lindav je na predsednika vlade Roberta Goloba naslovil pismo, v katerem razkriva politične pritiske nanj. Pismo je delno počrnjeno. Zakrita so nakatera imena. Vendar pa je v javnosti že dovolj znanega, da se ve, kdo stoji za tem.

Poznavalci so zgroženi, da v policiji kadruje in odloča o varovanju oseba, ki ni pa zaposlena na ministrstvu za notranje zadeve, za njo ne obstajajo varnostne preverbe in dodajajo, da ima vse skupa elemente državnega udara.

Po prvih informacijah je prikrito ime Miloša Njegoslava Milovića, ki je bil v preteklosti v več kazenskih postopkih, tudi zelo nenavadnih, ko je šlo za odtujitev denarja slovenskih železnic, kjer je bil, sicer nepravnomočno, tudi obsojen. Peter Jančič na svojem portalu spletnicasopis.eu še razkriva, da med zanimivimi imeni v tem poslu najdemo v sodnem spisu Aleksandra Čeferina, v tej odvetniški pisarni je Milović nekaj časa delal kot neke vrste pripravnik.

Robert Golob je pred časom za Dnevnik priznal, da se je z Milovićem posvetoval o ustanavljanju osebne varnostne službe in poudaril, da bi naj šlo za nekdanjega varnostnika Janeza Drnovška. “Zelo pomembne vloge pri Drnovšku Milović ni imel, je pa bil pozneje menda blizu in pomemben pri Zoranu Jankoviću,” dodaja Jančič.

Policija danes navaja, da so v pismu pojasnjeni “določeni politični pritiski”, s katerimi je v. d. generalnega direktorja policije seznanil tako ministrico za notranje zadeve kot tudi predsednika vlade.

Kot pritisk razume tudi klice, ki jih v teh dneh v. d. generalnega direktorja policije dobiva iz kabineta predsednika vlade. Nazadnje je bilo to včeraj, ko je svetovalec iz kabineta predsednika vlade poklical v. d. generalnega direktorja policije, kljub vedenju, da je slednji v bolniškem stažu, in ga prepričeval o nujnosti srečanja s predsednikom vlade. In to brez navzočnosti ministrice za notranje zadeve!

V nadaljevanju objavljamo pismo v celoti.

Vir: policija.si

M. P.