Počivališče Polskava: Prijeli tatove goriva

V noči na 22. 11. 2018 so policisti PP Slovenska Bistrica na avtocestnem počivališču Polskava pri storitvi kaznivega dejanja velike tatvine prijeli štiri državljane Romunije, ki so se združili z namenom izvršitve kaznivega dejanja.

Storilci so se pripeljali na avtocestno počivališče Polskava za smer Ljubljana z dvema tovornima voziloma. Na počivališču je voznik prvega tovornega vozila parkiral ob tovornem vozilu oškodovanca iz Rusije. Iz njegovega rezervoarja sta voznik in njegov sopotnik, s pomočjo za to prirejene električne črpalke, odtujila 1200 l nafte. Enako sta nekoliko kasneje storila tudi na škodo oškodovanca iz Češke. Njemu sta uspela iztočiti okoli 100 l nafte, saj so ju med dejanjem prijeli policisti, ki so nadaljnje prečrpavanje preprečili.

V času ko sta opisana dva storilca odtujevala nafto, sta druga dva z drugim vozilom parkirala za njima tako, da sta zakrivala pogled in preprečevala dostop oziroma varovala početje prvih dveh.

Policisti so vsem štirim odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli sredstvo storitve dejanja. Ovadili jih bodo pristojnemu tožilstvu, so sporočili s PU Maribor.

M. P.