Podpise podpore referendumom možno oddati samo še danes

Zbiranje podpisov podpore referendumom.

Danes se izteka rok za zbiranje podpisov za razpis treh zakonodajnih referendumov glede škodljivih zakonov, ki jih je sprejela zdajšnja vladna koalicija.

Gre za referendume o zakonu o vladi, zakonu o RTV in spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi.

Podpisi se zbirajo na predlog Slovenske demokratske stranke, za vložitev zahteve za razpis referenduma je za vsakega od zakonov potrebnih 40 tisoč overjenih podpisov volivk in volivcev. Poslanka Alenka Jeraj je pretekli teden dejala, da so z zbiranjem podpisov v “ciljni ravnini”. Stranka SDS pa bo rezultate predvidoma predstavila na jutrišnji novinarski konferenci.

Podpise lahko oddamo še danes v času uradnih ur upravnih enot ali krajevnih uradov. Elektronsko pa je podpise možno oddati prek eUprave, v kolikor imamo pridobljen ustrezen slovenski certifikat za e-podpisovanje.

Pred številnimi upravnimi enotami bodo tudi danes postavljene stojnice. Po podpisu je namreč pomembno, da se obrazci vročijo tistim, ki zbirajo podpise.

Če stojnice ni, pa obrazec z na upravni enoti overovljenim podpisom predamo vodstvu SDS v posameznem okolju ali pa to pošljemo po pošti na naslov: SDS, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana.

M. P.