Pohorje: Mladi podjetnik iz Jakobskega dola želi pisati novo pozitivno zgodbo

Hoteli in apartmaji Bolfenk na Mariborskem Pohorju (vir: MountVacation)

Hotela Bolfenk in Videc na Mariborskem Pohorju sta dobila novega najemnika. To je samostojni podjetnik Denis Šlak iz Jakobskega dola v občini Selnica. S hoteloma ima dolgoročne načrte, njegov cilj je odkup hotelov. Pri tem mu naj bi pomagal partner iz Slovenije, imena javno ni razkril.

Gre za hotele nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki so od leta 2014 v lasti t. i. slabe banke oziroma Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

DUTB je pogodbo s Šlakom podpisala 10. septembra, za obdobje enega leta.

Mladi podjetnik je zadnja tri leta najemal več apartmajev v naselju Bolfenk, ki so v zasebni lasti, in jih je oddajal turistom. Hotela Bolfenk in Videc sta trenutno zaprta, Šlak pa ju namerava ponovno odpreti za obiskovalce v začetku oktobra. Najprej bodo začeli s hotelom Bolfenk, apartmajsko hišo 3 in velnes centrom.

Njegov načrt je, da kompleks, ki se nahaja pri zgodnji postaji Pohorske vzpenjače, obratuje vse dni v letu. Njegovi načrti so obsežni, med drugim namerava zgraditi fitnes na prostem in vzpostaviti izposojo električnih koles.

Povedal je, da s Pohorjem živi že 17 let. Njegova starša sta bila tam vzdrževalca, kot družina so imeli tudi sobo in je vseskozi od blizu spremljal dogajanje, kako je naselje raslo, nato pa je šlo vse skupaj v stečaj.

O Pohorju so prejšnji teden na delovnem sestanku razpravljali tudi župani in drugi predstavniki nekaterih občin. Potrdili so pripravljenost na povezano delovanje na tem območju. Menijo, da lahko le s skupnim nastopom ohranijo trajnostni razvoj, hkrati pa izkoristijo potenciale Pohorja, med drugim na področju turizma. Sestanka so se udeležili predstavniki občin Maribor, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Ribnica na Pohorju, Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Slovenska Bistrica, Zreče, Vitanje, Mislinja, Slovenj Gradec, Dravograd, Vuzenica, Podvelka in Radlje. Opravičili so se le predstavniki Oplotnice.

M. P.