Poklical policiste, ker je potreboval prevoz, in še okradel bi jih

Sinoči, okoli 22. ure, je 41-letni Mariborčan zaprosil občana iz Spodnjega Porčiča, da je poklical policijo na telefonsko številko 113, in naznanil, da naj bi ga med 20. in 20.20 uro, nekje na območju Pesnice, kot kolesarja zbil kombi. Do Spodnjega Porčiča naj bi po nesreči pot nadaljeval peš in z avtoštopom. Zdravniški pregled je zavrnil. 

Policisti so omenjenega »kolesarja« s službenim vozilom zapeljali do Pesniškega dvora, kjer je pokazal kraj, kjer naj bi prišlo do nesreče. Ker tam ni bilo nobenih sledi prometne nesreče, ne kolesa, »kolesar« pa ni bil ne poškodovan in ne umazan od nesreče, so policisti hitro ugotovili, da si je vse skupaj izmislil.

Policistom je pojasnil, da je to storil zgolj zato, ker je potreboval prevoz do Maribora.

To njegovo predrznost bodo policisti zaključili tako, da ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč. Policisti so namreč njegovo prijavo namreč vzeli resno in so v delo vključili kar dve patrulji.

To pa ni bila edina predrznost tega starega znanca policije. Policisti so ob zaključku postopka ugotovili, da jim je osumljenec med vožnjo do Pesniškega dvora poskušal odtujiti službeni fotoaparat z bliskavico, ki ga je vzel na zadnjem sedežu in ga skrival pod oblačili. K sreči sta policista to opazila in mu ga zasegla. Osumljenec je pojasnil, da je to storil zato, da bi s prodajo prišel do potrebnih finančnih sredstev.

Policisti ga bodo ovadili tudi za to kaznivo dejanje, so sporočili s PU Maribor.

M. P.