Pokvarjenost brez meja: V meh harmonike podtaknjena deska

Še deska v mehu harmonike je zatajila. (vir: Igor Pirkovič, Twitter)

Avtor proslave ob Dnevu državnosti, Igor Pirkovič, sicer voditelj, novinar, urednik, pesnik in velik domoljub, je včeraj na družbenih omrežjih objavil, da je “bolečina nekaterih velika”, saj si je proslavo doma in na tujem ogledalo več kot milijon ljudi.

Hkrati je Pirkovič razkril, da je bila v meh harmonike ansambla Gašperji, ki so nasledniki legendarnih Avsenikov, podtaknjena deska.

Ki pa ni pokvarila nastopa Gašperjev v narodni noši, ko so zaigrali in zapeli pesem “Slovenija, od kod lepote tvoje”.

Očitno je, da je desko v harmoniko na prizorišču nekdo podtaknil v času med generalno vajo in proslavo. Očitno je tudi, da je to storil poznavalec harmonik, saj je harmoniko treba znati pravilno odpreti. No, pomembno je, da deska v mehu ni “delovala”.

Objava Igorja Pirkoviča:

“Bolečina nekaterih je velika, da je proslavo doma in na tujem videlo vsaj milijon ljudi. Prenos, ponovitve, zamik, družbena omrežja. Še deska v mehu harmonike, ki naj bi bila nastavljena, da pokvari nastop Gašperjev v narodni noši med “Slovenija, od kod lepote tvoje”, je zatajila.”

Ansambel Gašperji je odstop izvedel brezhibno, navkljub podtaknjeni deski v mehu harmonike.

Odzivi na Pirkovičevo sporočilo na družbenih omrežjih so bili številni in zelo odmevni, kot na primer:

– “To pa počasi že presega vse meje dopustnega, oziroma so že prestopljene!”

– “Po dolgem času proslava, na katero smo lahko ponosni, kot smo ponosni na svojo državo. To, da so na oblasti preveč časa bili tisti, ki so za oblast uporabili vse mogoče finte in grdobije, tudi gole riti, zaradi tega ne bomo zgubili spoštovanja do domovine.”

– “Hvala še enkrat za odlično proslavo. Nihče nam ne more pokvariti domoljubja!”

M. P.