Policija opozarja na kraje traktorjev znamke New Holland

(foto: PU Maribor)

Na območju Policije uprave Maribor so neznanci v zadnjih dveh nočeh ukradli dva traktorja. V obeh primerih sta bila odtujena z originalnimi ključi, zato policisti pozivajo vse lastnike vozil, naj kontaktne ključe skrbno shranjujejo in tako ravnajo samozaščitno.

Posebej opozarjajo na kraje traktorjev New Holland, so sporočili s PU Maribor.

V noči s petka na danes so namreč neznanci na območju Zgornje Senarske odtujili leto dni star traktor znamke New Holland, modre barve, z registrskimi tablicami MB TG-739. Materialna škoda znaša okoli 44.000 evrov.

Podoben traktor znamke New Holland so neznani storilci odtujili že noč prej na Zgornjem Hlapju, a ga je lastnik s pomočjo znancev našel v Vukovju.

Ker so kriminalisti v zadnjih dneh tudi na drugih območjih zaznali povečano število tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland, pozivajo lastnike predvsem te znamke, da še posebej poskrbijo za varnost svojega premoženja in da so pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici njihovih bivališč oz. kmetij.

Vse, ki bi karkoli vedeli o tatvinah omenjenih dveh traktorjev naprošajo, da jim to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

M. P.