Policija posle Nataše Švikart Žumer in njenega Mausa še kar preiskuje

Bo 6-letni Gal Šteflic iz Spodnjega Dupleka sploh kdaj dočakal denar, ki smo ga zanj prek Mausa darovali državljani?

Starša šestletnega Gala iz Dupleka, ki ima prirojeno deformacijo rok in bi za operacijo v ameriškem Teksasu potreboval 120.000 evrov, sta se po razhodu z Natašo Švikart Žumer in njenim Mausom za nadaljevanje humanitarnega zbiranja denarja za zdravljenje dogovorila z Nadškofijsko karitas Maribor.

Policija (domnevno) sporne posle Švikart Žumerjeve še vedno preiskuje, čeprav je od njenega priznanja, da je vzela denar, namenjen Galu, minilo že skoraj mesec dni.

Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič upa, da bo zbran denaj čim prej prenakazan na Karitasov račun. Koliko je tega denarja, Galova mama še vedno ne ve. Bančni račun Mausa je sicer še vedno blokiran.

S Švikart Žumerjevo, ki od izbruha afere z mediji ne komunicira več, tudi Štefličeva nima stika, vseeno pa upa, da bo do denarja, ki so ga podarili ljudje za Gala, vendarle prišla. Takoj, ko bo bolj jasno, koliko je denarja, namerava to tudi javno objaviti.

S Policijske uprave Maribor so ob tem sporočili, da še vedno zbirajo obvestila zoper Švikart Žumerjevo in Maus, nato pa bodo ugotovitve posredovali pristojnemu tožilstvu. Lahko zaključimo, da se stvari precej zavlačujejo.

M. P.