Policija uprava Maribor, pregled dogodkov. Vlom v stanovanjsko hišo lastnika oškodoval za okoli 11.500 EUR !!

Vir: Nova24TV

V zadnjem obdobju so se na Policijski upravi Maribor odvijali številni dogodki in dejavnosti, ki so pomembno vplivali na varnost in delovanje v regiji. V tem članku bomo opravili pregled nekaterih ključnih dogodkov, ki so zaznamovali policijsko delovanje v Mariboru ter okolici v zadnjem času.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 5. ure dne 30.10.2023 do 5.ure 31.10.2023  prejeli 313 klicev, med katerimi je bilo  96 interventnih dogodkov. Od tega:  

  • 25 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, povzročitev lahke telesnih poškodb.
  • 22 prometnih nesreč, v  eni prometni nesreči se je ena oseba lažje telesno poškodovala, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je 8 prometnih nesreč z udeležbo divjadi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli eno vozilo.
  • 7 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 3 kršitve  javnega reda na javnem kraju in 4 kršitev v zasebnih prostorih. Enega kršitelja smo pridržali do streznitve.

Kriminaliteta

Vlom v stanovanjsko hišo

Včeraj zvečer okoli 22. ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Maribora. Policisti so z ogledom ugotovili, da je NN storilec v času od 15.00 ure pa do 21.53 pristopil do stan hiše ter na  dvoriščni strani na vzvod z neznanim predmetom vlomil skozi drsna terasna vrata v dnevni prostor ter si tako omogočil vstop v objekt. V objektu je pregledal vse prostore. Iz notranjosti je odtujil gotovino. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 11.500 EUR.

Požar

Nocoj malo čez polnoč smo bili obveščeni o požaru na vozilu v Mariboru. Policisti še vedno opravljajo ogled in zadevo preiskujejo. Na vozilu je nastala materialna škoda za okoli 1000 EUR.

Vir: Policija.si