Policijska uprava Maribor, pregled dogodkov! Požar v Poljčanah!

Vir: Posnetek zaslona

V zadnjem obdobju so se na Policijski upravi Maribor odvijali številni dogodki in dejavnosti, ki so pomembno vplivali na varnost in delovanje v regiji. V tem članku bomo opravili pregled nekaterih ključnih dogodkov, ki so zaznamovali policijsko delovanje v Mariboru ter okolici v zadnjem času.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 218 klicev, med temi 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije,
– 2 vozili sta bili zaseženi vozniku,
– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

Zaseženo vozilo

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zgodaj zjutraj na območju PP Rače zasežen osebni avtomobil 20-letni voznici, ki je vozila tudi pod vplivom alkohola (0, 52 mg/l). Sledi obdolžilni predlog.

Požar

Na območju Poljčan smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše. Opravljen je bil ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo v enem od prostorov v hiši, požar pa se je razširil na pohištvo, pogasili so ga stanovalci sami. Po nestrokovni oceni je nastala materialna škoda v višini 10.000 eur. Glede na prve ugotovitve policistov, je tuja krivda za nastanek požara izključena.

Vir: Policija.si