Policijska uprava Maribor, pregled dogodkov! V Lenartu odtujil tri kose lovskega orožja !

Vir: Posnetek zaslona

V zadnjem obdobju so se na Policijski upravi Maribor odvijali številni dogodki in dejavnosti, ki so pomembno vplivali na varnost in delovanje v regiji. V tem članku bomo opravili pregled nekaterih ključnih dogodkov, ki so zaznamovali policijsko delovanje v Mariboru ter okolici v zadnjem času.

mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 248 klicev, med temi 96 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:
20 kaznivih dejanj,
19 prometnih nesreč I. kategorije,
1 prometno nesrečo II. kategorije,
1 vozilo je bilo zaseženo vozniku,
16 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

Vlom v stanovanjsko hišo

Na območju Lenarta je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec pregledal več prostorov, in med drugim odtujil tri kose lovskega orožja. Skupna materialna škoda znaša po nestrokovni oceni 15.000 eur.

Delovna nesreča

Na območju Lovrenca na Pohorju se je med podiranjem drevja poškodoval 54-letnik, odpeljan je bil v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je huje poškodovan.

Požar vozila

Včeraj zvečer smo bili obveščeni o požaru kombiniranega vozila ob nakupovalnem središču na Pobrežju v Mariboru. Prve ugotovitve kažejo na to, da je bilo okrog 22.45 najverjetneje odvrženo pirotehnično sredstvo, zaradi česar je vozilo zagorelo, pri tem pa se je poškodovalo še eno vozilo. Policisti še zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja.